ROUVA 48

”Tykkäät kuitenkin”

Ellet odota odottamatonta, et saa koskaan edes selville, että se oli olemassa.

Täällä voit tutustua minuun vielä hieman tarkemmin, että millainen tyyppi onkaan ääntäsi vonkaamassa.

Tarjasta sanottua

Tarjahan on tunnetusti melkoinen veijari, joten kuunnellaanpa mitä muilla on sanottavana

Eduskunnassa vaikutetaan puhumalla – ja puhettahan Tarjalla riittää.

Tarja – paljon puhetta ja tekemisen meininkiä.”

Merja Lahtinen

Matematiikan lehtori, Jämsän lukio
Kaupungin valtuuston puheenjohtaja

Hyvä Tarja kun lähdit eduskuntavaali ehdokkaaksi. Olet vahva, tietävä sekä iloinen persoona. Sinun osaamista tarvitaan.”

Marjatta Laitinen

Keittäjä, Jämsän kaupunki
Pitkän linjan Keskusta-aktiivi

“Tarja pystyy kertomaan monta tärkeää asiaa selkeästi pienessä ajassa. Jos ”Mooses” olisi vielä eduskunnassa, hän ei ehtisi sanoa nimeään, kun Tarja olisi jo kaatanut välikysymyksen.”

Arja Maunula

Yrittäjä, A-M Aputilit
Keskusta Jämsän rahastonhoitaja

“Vaalipäällikkö Merjan on helppo alkaa myymään, tuote on kauppakunnostettu ja kunnossa.”

Anssi Mennala

Maanviljelijä, Yrittäjä
Jämsän VPK:n päällikkö

 

“Tarmokas, avarakatseinen, riemukas Justiina. Antaa varmasti kaikkensa.”

Sanna Pekki

Palvelupäällikkö, Vetrea Terveys Oy
Jämsän Aterian puheenjohtaja

“Tyrmäävä Tyrni Tarja olisi vauhdikas ”Mimmi” eduskuntaan. Intoa ja sielunpaloa tehtävien hoitoon riittää.”

Mimmi Puhakka

Projektikonsultti, Artio Oy
Keskusta Jämsän sihteeri

“Iloisuudella Tarja luo hyvää ilmapiiriä ympärilleen. Sitä eduskunnassa tarvitaan nyt entistä enemmän.”

Matti Similä

Projektipäällikkö, Patria Oyj
Sivistyslautakunnan puheenjohtaja, Jämsä

laulava viininvalmistaja

Olisitkos uskonut minusta tätä?

Kiinnostaako Sinua tietää, millainen ihminen minä olen?
Olen 54-vuotias maaseutuyrittäjä, mummo, äiti ja vaimo. Mummous on upea asia! Reeta Amalia syntyi 12.11.2016 ja on maailman mahtavin, älykkäin, rakastavin, liikunnallisin ja taitavin lapsi! Tänä syksynä Reetukka sai pikkusiskon. Frida Maija syntyi 10.9.2018. Mummotunne nousi toiseen potenssiin.

Perheen ja työtovereiden lisäksi tärkeitä ihmisiä ovat kuorotoverini naiskuoro Femmineossa, Jämsän Ämmät ja erityisesti Irma-Ämmä, jonka kanssa käymme laulattamassa Kotimäen asukkaita, sekä lapsuuden, nuoruuden, opiskeluajan ja työuran aikaiset ystävät.

Teitä viimeksi mainittuja näen ja olen yhteyksissä aivan liian harvoin, mutta uskokaa pois; teillä on edelleen paikka sydämessäni.

 

VIININVALMISTAJAKSI LEPAALTA

Viininvalmistuksesta toki jotain tiedän; olen suorittanut v. 2004 HAMKin Lepaan yksikön viininvalmistajan ammattitutkintoon tähtäävän koulutuksen ja pääsin jopa näytöstä läpi – olen ihan kaikin puolin virallinen ja laillinen viininvalmistaja. Tällä hetkellä olen Keski-Suomen ainut sellainen. HAMKia ja Lepaan viinitilaa kiitän hyvästä koulutuksesta ja aktiivisesta suomalaisen marjaviinituotannon laadun kehittämisestä.

Hotelli- ja ravintola-alalle minulla ei ole koulutusta eikä sen kummempaa kuin asiakasnäkemystä. No joo, olinhan 18-vuotiaana neitosena kaksi viikkoa Vaasan Tekun ruokalassa linjastonhoitajan sijaisuutta tekemässä, ja kuuluihan viininvalmistajan koulutukseen kaksi päivää ruoan valmistusta ja tarjoilua, mutta muuten olen todistanut oikeaksi maaseudun kehittäjien vanhan mantran: “Kallein tapa opetella joku ammatti on ruveta yrittäjäksi kyseiselle alalle”. Siksi suosittelen yrityshaaveita vaaliville lämpimästi upeaa suomalaista koulutusjärjestelmää, joka mahdollistaa lisä-, jatko- ja täydennyskoulutuksia melkein alalle kuin alalle.

Muutama vuosi sitten minäkin suoritin yrittäjän erityisammattitutkinnon. En ole siis mikään valeyrittäjä vaan ihan oikea ja Jämsän Yrittäjien ja Suomen Yrittäjät ry:n jäsen – ja ylpeä siitä! Lokakuussa 2018 aloitin Markkinointiviestinnän ammattitutkinnon – koskaan ei ole liian vanha oppimaan uutta!

Ikuinen opiskelijako?

Koulutukseltani olen maatalous- ja metsätieteiden maisteri. Nelikymppiseksi saakka olin sitä mieltä, että järkevä ihminen käy palkkatöissä; mielellään kunnalla, valtiolla tai jollain muulla vakavaraisella palkanmaksajalla. Niinpä olen työskennellyt maaseutuopiston ja maatalousoppilaitoksen opettajana, maaseutuelinkeinoviranomaisena ja maaseudun kehittäjänä.

Kehittäjänä olin niin hyvä, että kun seitsemän vuotta kannustin muita ihmisiä maaseutuyrittäjyyteen, aloin itsekin uskoa puheitani ja niin minusta tuli yrittäjä alalle, josta en tiennyt juuri mitään. Kohta 14 vuotta olen emännöinut suomalaista ravintola Patapirttia, Uusi-Yijälän tilan majoituspalveluja ja viinitilaa ja harrastanut maanviljelystä.

 

Ylpeä yhteiskunnastamme

Olen ylpeä suomalaisesta yhteiskunnasta, jossa alkiolaiset ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden aatteet kulkevat läpijuoksuna. Meillä pyritään huolehtimaan lapsista, vanhuksista ja vähäosaisista, meillä tarjotaan koulutus- ja kehittymismahdollisuuksia, hoidetaan ja kehitetään infraa, tarjotaan palveluja, kannustetaan terveisiin elämäntapoihin; liikkumaan, laulamaan ja uskomaan parempaan huomiseen. Joskus onnistutaan paremmin, joskus huonommin. Siitä huolimatta uskon avaruustähtitieteen professori Esko Valtaojan sanoihin: “Maailma ei ole koskaan ollut niin hyvä, inhimillinen, onnellinen, turvallinen ja oikeudenmukainen paikka elää kuin se nyt on.”

tarja ja perhe

Kurkista sisään patapirtin maailmaan

Katson maalaismaisemaa ja ymmärrän
Kuinka onnellinen voikaan olla hän
Joka täällä vaan saa aina asustaa -aa -aa
Maalaismaisemaa en saata unohtaa

 

Jo pienenä tyttönä ajattelin, että mummola on maailman paras paikka! Luulin, että kaikilla lapsilla on samanlainen mummola kuin minulla; rakastava mummo, lehmiä, vasikoita, kanoja ja kissoja, kalaisa järvi ja oma uimaranta, mansikoita ja vadelmia, paljon kirjoja, vapautta ja serkkuseuraa. Hieman isompana tyttönä tajusin, että ei kaikilla ole ihan yhtä hyvä tilanne. Päätin, että minusta ainakin tulee iso mies, agronoomi ja muutan mummolaan asumaan – ja näin on päässyt käymään.

Nyt olen toiminut Uusi-Yijälän luomutilan ja maatilamatkailun parissa jo yli 20 vuotta.

 

Onko vielä pitkä matka eduskuntaan?

Unelmat on tehty toteutettaviksi. Minun piti elää yli 50-vuotiaaksi, että tajusin lähteä hoitamaan yhteisiä asioita.

HUOLITKO MINUT EDUSTAJAKSESI?

Kuntaa

ajokilometriä

Halauksia

Ääniä

Ainutlaatuinen tilaisuus tarjolla

Tilaa Tarja tupailtaan ilmaiseksi!

HUOM! Tarjous on voimassa vain rajoitetun ajan!

© Tarjauusipaasto.fi

Developed and designed by